leestijd

Waarom heeft Janneke als cloud consultant ervoor gekozen om bij I-Experts te werken?

Door Janneke Hanekamp

Sinds september 2021 werk ik bij I-Experts. Ik maakte hiermee de overstap van een grote organisatie naar een kleine ICT-dienstverlener. 

Tijdens het oriëntatie- en sollicitatiegesprek kreeg ik de indruk dat I-Experts een jong, vlot en vooruitstrevend bedrijf is. Inmiddels werk ik hier nu een aantal maanden en ik kan zeggen dat mijn eerste indruk klopt. 


Veel vrijheid en korte lijntjes 

Waar een klein bedrijf groot in kan zijn, is snel schakelen. Bij I-Experts krijg ik veel vrijheid en de lijntjes zijn kort. Ik krijg de tijd en ruimte om zaken op te pakken die voor ons als bedrijf én voor onze klanten van toegevoegde waarde zijn. Ik loop gewoon bij het management of een collega naar binnen als ik een vraag of idee heb, of iets wil bespreken. 

Bij de grote organisaties waar ik heb gewerkt was het lastig om iets nieuws voor elkaar te krijgen. Of ik kreeg collega's op andere locaties niet te pakken, of ik stuitte op weerstand. Bij I-Experts kunnen we als team snel schakelen en dat voelt goed.


Jong en vooruitstrevend 

I-Experts is een jong en vooruitstrevend bedrijf. We zijn enorm in beweging en het is leuk om onderdeel uit te maken van alle nieuwe ontwikkelingen die gaande zijn. Zo zijn we tijdens onze kantoordagen met het hele team flink aan de slag gegaan met het formuleren van onze kernwaarden. En achter de schermen wordt heel hard gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe producten, waaronder het optimaliseren van ons adoptieproduct. Bij I-Experts heb ik ontdekt dat ik het enorm fijn vind om onderdeel uit te maken van een team dat in beweging is en een flinke groeispurt doormaakt.  


Persoonlijk en vlot 

Tijdens mijn inwerkperiode werd ik keer op keer verrast. Onze officemanager, Manon, steekt enorm veel tijd en energie om nieuwe collega’s zich thuis te laten voelen bij I-Experts. Ik voelde mij al in het team opgenomen voordat mijn eerste werkdag begon. Zo kon ik voor aanvang van mijn eerste werkdag al deelnemen aan de zomereditie van de I-Experts kantoordag, wat mij de kans gaf om mijn nieuwe collega’s in een ontspannen setting te leren kennen. 

Ik kreeg twee goede flessen wijn overhandigd na het tekenen van mijn contract, om mijn succes óók met mijn familie en goede vrienden te vieren. 

Op mijn eerste werkdag werd ik bij binnenkomst verwelkomd met een grote bos bloemen. En kreeg ik een buddy toegewezen om mij te ondersteunen tijdens mijn inwerkperiode. Door al die mooie inspanningen heb ik mij nooit een vreemde eend in de bijt gevoeld bij I-Experts. 

De persoonlijke en vlotte aanpak geldt niet alleen voor het inwerken van nieuwe collega’s, maar is ook aanwezig in het klantcontact. Er worden regelmatig (vanwege corona nu wat minder) leuke events georganiseerd, zodat we klanten in een andere setting kunnen ontmoeten. Een paar maanden geleden was er bijvoorbeeld een zeer geslaagde pizzasessie met klanten.      


Ben jij als IT’er toe aan een nieuwe uitdaging? 

Mijn goede start bij I-Experts is het halve werk geweest. Ik heb het hier naar mijn zin en totaal geen behoefte om verder te solliciteren. Kriebelt het bij jou wel en ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Bekijk dan onze vacatures en wie weet zie ik je binnenkort op onze kantoordag.